Rizses csokoládé

Hozzávalók:

  • 150 g növényi vaj
  • 20 g kakaó
  • 70 g édesítő
  • puffasztott barna rizs*

A recept minden fajta csokimhoz egyforma. A fenti mennyiségből 10 db csokikorong készült. A vajat mikróban félig megolvasztottam (30-40 mp), majd kivettem, s kis kanállal addig kevertem, míg az egész egybeolvadt. Ezután hozzáadtam az édesítőt, s elkevertem. Jöhetett apránként a kakaópor is, s végül teljesen simára kevertem. Sűrű, kakaós krém lett az eredmény. A megszokott szilikon muffin formáimba öntöttem a csokikrémet (vagyis inkább kanalaztam). Megszórtam pufi rizzsel, enyhén belenyomkodtam a csokikrémbe, majd fagyasztóba helyeztem. Körülbelül 20 perc múlva meg is szilárdul. Hamar olvad szobahőmérsékleten, de még hamarabb fogy. :))


*Bioboltban szereztem be,  85 grammos kiszerelésben, ami még jó pár csokikészítéshez elég lesz.

rizses-csoki

rizses-csoki2

rizses-csoki3

rizses-csoki1

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük