Palacsintatorta

Hozzávalók:

  • 260 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt (~15 db palacsinta)
  • 400 ml szójatej
  • 350 ml szénsavas víz
  • 1 púpos evőkanál édesítő
  • 1 kis kanál olvasztott kókuszolaj
  • 1 csapott kis kanál szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • 100 g köles
  • ~ 4 dl rizstej
  • tetszőleges gyümölcs (én 4-5 db körtét használtam)
  • vaníliás (zab)pudingpor (elhagyható)

Az összetevőket keverjük össze, és süssük ki. Majd csodálkozzunk rá, hogy tej és tojás nélkül is lehet finom palacsintát sütni. : )

A tölteléket körtéből és vaníliás krémből készítettem. A körtedarabokat aprítóban összedaráltam pépesedésig. A krémhez 4 dl (édesített) rizstejben szétfőztem 100 g kölest. Botmixerrel még átmentem rajta, hogy krémesebbé tegyem. Ha túl folyós a krém, keverhetünk hozzá pudingport. Ezután felváltva rétegeztem: palacsinta, körtepép, palacsinta, köleskrém, palacsinta… és így tovább. Így készült el a sárga palacsintatorta.

Megjegyzés: próbálkoztam többféle liszttel. A tönkölyliszt volt a legmegfelelőbb, úgyhogy mindenképpen ezt javaslom. A szójatejről is ugyanezt tudom mondani.

A csokiszószhoz kevés rizstejet, kakaót és édesítőt használtam. Egy kisebb edényben kevertem össze tűzhely felett.

paltorta1

paltorta2

paltorta6

visszanyil

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.