Fasírtfélék I.

Répás zabfasírt:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 2 nagy répa
  • ~100 g finomszemű zabpehely (1 bögre)
  • fűszerek

Gabonakolbászos fasírt:

  • ~140 g gabonakolbász (1 rúd)
  • pirospaprika, fűszerek
  • 1 db hagyma
  • 5-6 ek csicseriborsó liszt

A zöldség-, és gabonafasírtok a kedvenc ételeim közé tartoznak. Nagyon finomak és számtalan variációban elkészíthetők. A répás zabfasírot a következőképpen készítettem: egy nagy tálban összetörtem a csicseriborsót (krumplinyomóval) és belereszeltem a répákat. Egy bögre zabpelyhet felöntöttem kevés vízzel, annyival, hogy épp ellepje. Pár percig vártam, hogy magába szívja a vizet, majd ezt is a tálba öntöttem. Ízesítettem (só, bors, fokhagymapor, kurkuma, stb.), összekevertem az alapanyagokat, és máris formázható masszát kaptam, amit már csak ki kellett sütni.

Gabonakolbászos fasírt: bioboltokban sokféle gabonakolbásszal találkozhatsz. Nekem egyik kedvencem egy füstölt féle “kolbász”. Eléggé morzsalékony fajta, így pont tökéletes alap fasírthoz. A hagyma dinsztelésével kezdtem, majd hozzáadtam a szétmorzsolt gabonakolbászhoz. Mivel kell egy összekötő anyag, hozzáadtam pár kanál csicseriborsó lisztet. Látni fogjuk majd. jhogy mennyi kell belőle, attól is függ, mennyi gabonakolbásszal készítjük. A lényeg, hogy nagyjából gyúrmázható sűrűbb masszát kapjunk. A csicseri liszt szépen összefogja az alapanyagokat. Ne felejtsük el fűszerezni (én pirospaprikát is tettem bele). Ha túl száraz a massza, adjunk hozzá kevés vizet. Elrontani nem fogjuk tudni, megkóstolható fűszerezés után, illetve próbasütést is tudunk végezni. Ha hígabbra sikerül a massza, akkor sincs baj, 2 kanál segítségével bele tudjuk helyezni a serpenyőbe, s amint forró olaj éri, megkeményedik és nem fog szétfolyni. A zöldségfasírtok hamar megsülnek és nem igényelnek sok olajat.

fasirt-fogas

Köret: sütőben sült répachips és krumpli. Mártogatós: szójatejföl feketesóval keverve (majonézhez hasonló ízt kap).

spenot-fasirt2

Köret: spenótos tönkölytészta.

visszanyil

Fasírtfélék I.” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.