Szezámos ropogós

Hozzávalók:

  • 180 g zabkorpa
  • 20 g csicseriborsó liszt
  • 1,5 kk só
  • 1 kk pirospaprika (opcionális)
  • 1 kk fokhagymapor (opcionális)
  • ~3-4 ek víz
  • 60 g margarin
  • 1 marék szezámmag
  • 1 ek növényi tej (kenéshez)

Elkészítés:

Egy egyszerű és gyorsan elkészíthető ropogóst hoztam nektek, ami teljesen megfelelő vendégvárónak is, vagy csak saját részre nassolni. : )

A száraz hozzávalókat összekeverjük és tetszés szerint fűszerezzük. Nekem kedvencem a pirospaprika és fokhagyma páros, de lehet akár borssal, medvehagymával, stb. ízesíteni. Ezután összegyúrjuk puha margarinnal, és szükség szerint adunk hozzá pár kanál vizet, hogy formázható masszát kapjunk. Ezután kinyújtjuk, rudakat vágunk bele, és megkenjük a tetejét valamilyen növényi tejjel, hogy rátapadjanak a magvak. Akár többféle maggal is megszórhatjuk. Én készítettem egy adag chiásat is. A rudakat egy széles lapos lapát segítségével vagy egyenként sütőpapíros tepsire rakjuk, s végül 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Egy kis pihentetés után ropogtathatjuk is. Nagyjából 2 személyre elegendő ennyi adag tészta. Vendégváráshoz legalább 3-4x-es mennyiséget javaslok, igen kapós. : )


A következő receptért ide kattintva tudsz feliratkozni.

Következő alkalommal egy sós főételt, tortilla tortát fogok készíteni.