Tofu spenótos szószban

Hozzávalók:

  • 1 tömb tofu (jelen esetben chili darabokkal, 300 g )
  • tönköly penne (250 g)
  • 200 g fagyasztott spenót
  • pár kanál szójatejföl / növényi tejszín

A tofut felkockázzuk és serpenyőben kókuszolajon megpirítjuk. Sózzuk meg közben. Minél tovább pirítjuk, annál finomabb kérge lesz. Miután megpirultak, fűszerezzük kedvünkre, majd öntsük fel kevés vízzel. Amikor elfő, öntsünk rá újra, és ismételjük meg párszor ezt a lépést. Ettől szószos szaftos leve lesz ételünknek, amelyben főve finom ízt kapnak a tofukockák. A fűszereket bőven adagoljuk, mivel a tofu általában erőteljesen semleges ízű. 20-30 percig hagyjuk főni, kóstoljuk közben, s miután elég ízesnek és puhának találjuk, levehetjük a tűzről.

A tésztát tegyük fel forró sós vízbe főni, s miközben fő, készítsük el a spenótos szószt. Én fagyasztott spenótot használtam. Egy serpenyőben kevergetve kiolvasztottam, hozzáöntöttem kevés vizet, megsóztam, majd turmixgépben összeturmixoltam. Tettem még hozzá pár kanál szójatejfölt. Krémes spenótos tészta lesz a végeredmény, megspékelve a pirított tofukockáinkkal.  tofu-spenotos

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.