Töltött paprika

Hozzávalók:

  • 1 liter paradicsomlé
  • 6-7 darab paprika
  • 200 g szójagranulátum (1 csomag)
  • pirospaprika
  • 2 darab hagyma
  • 1 csomag barna rizs
  • pár kanál csicseriborsó liszt

Az egyik kockára vágott hagymát kókuszolajon megpirítjuk, leöntjük paradicsomlével, kedvünkre ízesítjük, édesítjük, s hagyjuk főni. A szójagranulátumot fél óráig főzzük sós vízben, majd leszűrve róla a vizet, összegyúrjuk a rizzsel, a másik kockára vágott hagymával, pirospaprikával, s ízesítjük. Ekkor megszórjuk 4-5 kanál csicseriborsó liszttel, ami segít összefogni a masszát. Gyúrjunk még rajta egyet, hogy mindenhova jusson a csicseri lisztből, majd tömködjük meg a paprikákat. A paradicsomlében körülbelül 1 óráig főzzük, s tálaljuk. A cipó receptjét itt találod.

szojagranulatom

toltottpaprika

toltottpap

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.