Zöld krémleves

Hozzávalók:

  • fél kelkáposzta/ ~300 g sóskalevél
  • 1-2 db póréhagyma
  • ~400 g zöldborsó
  • kevés zabtejszín (elhagyható)

Egyik kedvenc levesem, nagyon szeretem az ízét. A póréhagymát megpirítjuk kevés kókuszolajon, majd beletesszük a felvagdosott káposztát, és a borsót, s felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket. Megfőzzük. Ha sóskával készítjük, akkor később tegyük bele a leveleket, miután már megfőtt a borsó és a hagyma, mert igazából nem kell főzni a leveleket. Ezután turmixban, vagy botmixerrel krémesítjük. Csupán sóval és borssal ízesítettem. A tejszín igazából elhagyható, de ha szeretnénk, keverjük bele turmixolás közben.


Tipp: Ha túl “meztelennek” találjuk így a levest, beleszórhatunk kölesgolyókat (kenyérkockák helyett ).

leves

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük