AMIRE NINCS SZÜKSÉGED
Az alábbi élelmiszereket komolyan kell venni, és el kell elhagyni a gyógyulás érdekében.
3 csoportba osztottam ezeket:
ALKOHOL, ÉRLELT ÉS ERJESZTETT ÉLELMISZEREK
Ide tartoznak: alkohol tartalmú italok, ecetes ételek, kovásszal készült ételek (tésztafélék, kenyérfélék, kovászos uborka), sajtfélék, kefir, mustár, gombafélék.
- élesztőgomba és ecetsav-baktérium tartalmúak
- emelik a vércukorszintet, gyorsítják a cukor felszívódását
- kedvezőtlen hatással vannak a bélrendszerre
- a gombák számára kedvező ph-t biztosítanak
CUKOR, FINOMÍTOTT LISZT, GABONAPELYHEK
Ide tartoznak: nullás liszt, kristálycukor, barna cukor, nádcukor, szőlőcukor, juharszirup, kukoricaszirup, méz, natúr és puffasztott gabonapelyhek (zabpehely kivételével), gyümölcs aszalványok, lekvárok, 100%-os gyümölcslé.
- gyorsan cukorfelszívódás indul meg elfogyasztásuk után
- magas és koncentrált cukortartalmúak
- a gombatelepek legfőbb táplálékai
- káros lebomlási folyamatok jellemzik (erjedés)
ÁLLATI EREDETŰ TERMÉKEK
Ide tartoznak: húsfélék, tej és tejtermékek, tojás.
- savassá teszik a szervezetet, gyengítik az immunrendszert
- kedvezőtlen lebomlási folyamatok jellemzik (rothadás)
- magas fehérje-, zsír-, és koleszterintartalmuk kedvezőtlen hatással van a bélflórára
- a gombák számára kedvező környezetet biztosítanak