HAGYJUK KÉSŐBBRE
Ide kerülnek azok az élelmiszerek, melyeket főleg a magas kalória-, és cukortartalmuk miatt kell mellőznünk egy ideig, mert lassítják, illetve gátolhatják a candida gombafajok pusztulását.
Legalább 2-3 hónapig ne fogyasszuk a következőket:
- szőlő és banán (javasolt még több ideig mellőzni), eper, meggy, cseresznye, sárgadinnye, görögdinnye, ananász, datolya, sárgabarack, nektarin, kivi, körte, szilva, füge, gesztenye, mák, mangó, kesudió, csemegekukorica.
Kakaót a kezdeti szakaszban a biztonság kedvéért ne fogyasszunk. Utána mértékkel tudjuk alkalmazni. Ennek oka, hogy fermentálással készül. Karob porral tudjuk helyettesíteni.
Kávé candida diéta alatt nem javasolt, legalábbis a kezdeti szakaszban, mivel savasító hatással bír. Helyette cikória kávét tudunk inni, amiről bővebben blogomban írtam.
Megjegyzés: az időtartamot nehéz meghatározni, mert egyénenként változó lehet, attól függően, mennyire szaporodtak el a gombatelepek. Én azt javaslom, kísérd figyelemmel az étkezésed, a közérzeted. Bizonyosan érezni fogod, mikor kerülhetnek bele újra az étrendedbe ezek az alapanyagok.