Receptek

Az Alapanyagok menüben láthattad, melyek azok az összetevők, amelyekből főzni tudunk candida diéta alatt. Receptjeim, melyeket lentebb találsz, természetesen nem tartalmazzák a kerülendő alapanyagok egyikét sem. Azon összetevők közül, melyeket mértékkel, vagy kezdeti mellőzéssel fogyaszthatunk, csupán az eper, körte, zöldborsó, kesudió, és a kakaó szerepel. Ezeket félkövérrel emeltem ki a receptleírásban, hogy biztosan észrevedd.
Receptjeim ezenfelül egytől egyig vegán receptek vegan logo , hisz a vegán étrend, pár alapanyagot leszámítva, nagyon hasonló a candidamentes étrendhez.
kep1

Kiknek ajánlom tehát receptjeimet?

 • candida betegeknek
 • vegánoknak
 • vegetáriánusoknak, akik szeretnének vegán ételekkel ismerkedni
 • tudatos táplálkozóknak
 • fogyni vágyóknak

A diéta elején, megismerve a sok-sok alapanyagot és az új étrendet, egyre lelkesebbé váltam. Egyre több időt töltöttem a konyhában, s egyre sűrűbben főztem. Nagyon megszerettem az ételeket. Nagy örömömet lelem az ételek készítésében, különösképp annak tudatában, hogy az egészségemet szolgálják. Egyszerűen elkészíthető, sallangmentes receptekre számíts. Célom az volt, hogy olyan ételeket láss, amelyek nem bátortalanítanak el, és magabiztosan tudsz nekilátni elkészítésükhöz. Mindemellett az sem utolsó szempont, hogy megfeledkezz a betegségedről.

Általános információ receptjeimhez, melyeket külön nem mindig tüntetek fel:

 • Édesítésre eritrit és stevia keveréket használok.
 • Ha egyértelmű, hogy egy adott ételt édesítenünk kell, illetve, ha nincs szükség egzakt mennyiség meghatározására, nem tüntetem fel az édesítő mennyiségét. Ilyen például egy puding, vagy “tejbe”rizs elkészítése.
 • Minden ételt, ami sütést igényel, kókuszolajban sütök.
 • Édes ételeknél olykor találkozhatsz a zabpudingporral, mint hozzávalóval. Ez egy olyan pudingpor, ami fele-fele arányban tartalmaz kukorica-keményítőt és zabpehelylisztet (ezektől lesz sűrű a puding). A zablisztben kevesebb keményítő van, illetve nagyobb mennyiségben tartalmaz rostot(béta-glükán) és fehérjét. Természetesen használhatsz hagyományos pudingport is.
 • Sós receptjeimnél nem nem mindig sorolom fel a felhasznált fűszereket, hisz mindenki kedve szerint ízesítheti ételeit.
 • Általában teljes kiőrlésű tönkölylisztet használok.

Remélem ösztönzőleg hatnak rád szeretett kis ételeim, és előbb-utóbb te is fakanalat ragadsz a konyhában, elfelejtve majd a cukrot és a tejet. Amennyiben szeretnéd megosztani velünk egy recepted,  vagy kreatív módon átvariáltál egy hagyományos ételt “vegidásra” (azaz kihagytál belőle mindent, amire nincs szükségünk, és pótoltál olyannal, amire van), létrehoztam egy menüt, ahol ezt meg tudod tenni. Ez esetben kérlek küldd el a recepted, és fotóját a [email protected] címre, valamint egy számodra publikussá tehető nevet, hogy fel tudjalak tüntetni, mint kreatív ötletgazdát.

Az ételek kategorizálását nem bonyolítottam túl, sós, és édes részre osztottam őket. Viszont külön fejezetet szenteltem a csokinak. Ennek oka, hogy csokifüggő vagyok, viszont a boltokban szinte lehetetlen cukor-, és tejmentes csokoládét találni. Erre kerestem megoldást.

vegán receptek sósvegán receptek édes      vegán receptek csoki    vegán receptek tőletek

Ha értesülni szeretnél a legújabb receptekről, itt tudsz feliratkozni: ÚJ RECEPTEK.

Jó főzőcskézést! : )