Házi “snickers”

Hozzávalók:

  • 100 g növényi vaj
  • 5-6 kis kanál kakaó
  • édesítő
  • 200 – 230 g földimogyoró
  • 1-2 kis kanál kókuszzsír (nem olvasztott!)

Régi nagy kedvencem a snickers csoki volt, amire még mindig oda-odapillantok a polcokon. Ennek a receptnek hála azonban, semmilyen bolti csokit nem kívánok meg. Amint csokizhatnékom lesz, már szaladok is mogyorót darálni.

A mogyorókrémhez szükségünk lesz egy aprítóra, ami összeaprítja nekünk a mogyorót (vagy egy darálóra). 2 szabály van, ne kezdjük kevés mogyoróval, mert nem lesz képes kellően összeaprítani, illetve, hogy türelmesen nyomjuk a gombot. Ahogy a kesudiónál, itt is meg kell várni, míg a sok mogyoróból krémszerű massza válik. Amikor már nagyon apró, s nem aprítja tovább, kaparjuk le a peremről középre, adjunk hozzá kókuszzsírt, s aprítsuk tovább. A varázslat itt kezdődik, a mogyoró hirtelen krémmé válik. Édesítsük ízlés szerint. Ezután elkészítjük a csokikrémet a szokásos módon: egy edényben megolvasztjuk a vajat, levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaót és az édesítőt. Kis formákba belekanalazzuk a mogyorókrémet, majd leöntjük a csokikrémmel. A fennmaradt mogyorót összevagdossuk, s rászórjuk a korongokra. 20-30 percig fagyasztóba tesszük. 8-9 darab jön ki ennyi mennyiségből. 1-2 darabot rendszerint kikanalazok a muffin formából, még melegen. : )


  • Ha csomósan sűrűsödött be, önts bele nagyon kevés növényi tejet, s fellágyul.

mogyoro1     mogyoro2

mogyoro3

snick

snick2

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.