Kókuszos-almás csokikorong

Hozzávalók:

  • 100+100 g növényi vaj
  • kakaó
  • édesítő
  • apró kókuszreszelék
  • almapüré (opcionális)

Először elkészítjük a kókuszkrémet, ami nagyon egyszerű. Felolvasztunk 100 g vajat, adunk hozzá édesítőt, majd szórunk bele kókuszreszeléket. (Ha van darálónk, daráljuk meg a kókuszreszeléket, ettől krémesebb lesz a kókuszos töltelék). A szükséges mennyiséget látni fogjuk közben. Annyi kókuszra lesz szükség, amennyitől sűrű, formázható masszát kapunk.

A csokikrém recept minden fajta csokihoz egyforma. Egy standard mennyiséget írok, amit ha szeretnél, tudsz növelni, a hozzávalók arányos növelése mellett. 100 g növényi vajat megolvasztunk egy kis edényben. Amint megolvadt, vegyük le a tűzről. Ehhez körülbelül 8-10 kis kanál édesítőt, és 5-6 kis kanál kakaót keverünk. Kóstoljuk meg közben. Sűrű krémet kell kapnunk, ami nem túl folyós, így biztosan megszilárdul. A formázáshoz szilikonos muffin formákat használtam, amikből szilárdulás után könnyen ki tudjuk szedni a csokikorongokat. Miután kiöntöd a formákba a csokikrémet, hagyd kicsit megdermedni, majd tegyél rájuk 1-1 kanál kókuszkrémet. Almapürém már volt a hűtőben, úgyhogy csak rányomkodtam belőlük egy kicsit a korongok közepére. Ezt bármivel lehet helyettesíteni, akár maggal, akár más gyümölccsel, de “üresen” is hagyható. Miután készen vagyunk, tegyük a fagyasztóba szilárdulásig (körülbelül 20-30 perc).


  • Ha csomósan sűrűsödött be, önts bele nagyon kevés növényi tejet, s fellágyul.

csoki2

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.