Hozzávalók:
- növényi vaj
- kakaó
- édesítő
- török mogyoró
A recept minden fajta csokihoz egyforma. Egy standard mennyiséget írok, amit ha szeretnél, tudsz növelni a hozzávalók arányos növelése mellett. 100 g növényi vajat megolvasztunk egy kis edényben. Amint megolvadt, vegyük le a tűzről. Ehhez körülbelül 8-10kis kanál édesítőt és 5-6 kis kanál kakaót keverünk. Kóstold meg, hogy számodra elég édes-e. Sűrű krémet kell kapnunk, ami nem túl folyós, így biztosan megszilárdul. A formázáshoz szilikonos muffin formákat használtam. Miután kiöntöd a formákba a csokikrémet, szórd bele a mogyoró darabokat, s tedd a fagyasztóba. 20-30 perc múlva már kész is. Azért ajánlom a szilikonos kis kosárkákat, mert szilárdulás után nagyon könnyen ki tudjuk szedni a korongokat.
Variáld kedvedre, s szórd meg te is a kedvenceiddel. : )
- Ha csomósan sűrűsödött be, önts bele nagyon kevés növényi tejet, s fellágyul.