Mogyorós csokoládé

Hozzávalók:

  • növényi vaj
  • kakaó
  • édesítő
  • török mogyoró

A recept minden fajta csokihoz egyforma. Egy standard mennyiséget írok, amit ha szeretnél, tudsz növelni a hozzávalók arányos növelése mellett. 100 g növényi vajat megolvasztunk egy kis edényben. Amint megolvadt, vegyük le a tűzről. Ehhez körülbelül 8-10kis kanál édesítőt és 5-6 kis kanál kakaót keverünk. Kóstold meg, hogy számodra elég édes-e. Sűrű krémet kell kapnunk, ami nem túl folyós, így biztosan megszilárdul. A formázáshoz szilikonos muffin formákat használtam. Miután kiöntöd a formákba a csokikrémet, szórd bele a mogyoró darabokat, s tedd a fagyasztóba. 20-30 perc múlva már kész is. Azért ajánlom a szilikonos kis kosárkákat, mert szilárdulás után nagyon könnyen ki tudjuk szedni a korongokat.

Variáld kedvedre, s szórd meg te is a kedvenceiddel. : )


  • Ha csomósan sűrűsödött be, önts bele nagyon kevés növényi tejet, s fellágyul.

csoki1

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.