Hozzávalók:
- 150 g növényi vaj
- 20 g kakaó
- 70 g édesítő
- puffasztott barna rizs*
A recept minden fajta csokimhoz egyforma. A fenti mennyiségből 10 db csokikorong készült. A vajat mikróban félig megolvasztottam (30-40 mp), majd kivettem, s kis kanállal addig kevertem, míg az egész egybeolvadt. Ezután hozzáadtam az édesítőt, s elkevertem. Jöhetett apránként a kakaópor is, s végül teljesen simára kevertem. Sűrű, kakaós krém lett az eredmény. A megszokott szilikon muffin formáimba öntöttem a csokikrémet (vagyis inkább kanalaztam). Megszórtam pufi rizzsel, enyhén belenyomkodtam a csokikrémbe, majd fagyasztóba helyeztem. Körülbelül 20 perc múlva meg is szilárdul. Hamar olvad szobahőmérsékleten, de még hamarabb fogy. :))
*Bioboltban szereztem be, 85 grammos kiszerelésben, ami még jó pár csokikészítéshez elég lesz.