Hozzávalók a muffin tésztához:
- 250 g hajdina liszt
- 300 g édesítő
- 4-5 ek kakaópor
- 1 tasak sütőpor
- 1,5 dl kókuszolaj
- 4 dl növényi tej (mandulatejet használtam)
Kókuszos töltelék:
- 100 g kókuszreszelék
- 50 g édesítő
- 80 g növényi margarin
- ~1-1,5 dl növényi tej (mandulatejet használtam)
Elkészítés: A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük (hajdina liszt, sütőpor, édesítő, kakaópor), majd hozzáadjuk a kókuszolajat és a növényi tejet. Kézi mixerrel elkeverjük. Félretesszük, és hozzálátunk a kókuszos töltelékhez: egy kis edényben felolvasztjuk a margarint és beleszórjuk az édesítőt, s addig kevergetjük, míg el nem olvad. Ezután beleszórjuk a kókuszreszeléket. Hogy nedves állagot kapjunk, öntsük fel apránként növényi tejjel. Figyeljük mennyit öntünk hozzá, a cél, hogy nedves massza legyen, de nem folyós, hogy aztán botmixerrel krémesre tudjuk aprítani (ha nincs botmixerünk, használhatunk aprítót), majd a masszából kis golyókat tudjunk gyúrni. Ha készen vagyunk a golyókkal, elkezdhetjük megtölteni a muffin formákat: az aljára tegyünk keveset a kakaós tésztából, majd nyomjunk bele egy kókuszgolyót, s ismét tegyünk rá kakaós tésztát. Hogy a tészta szépen ki tudja tölteni a kókuszgolyó körüli részt, egyengessük, nyomkodjuk körbe az ujjunkkal. Sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. 20 db muffin készült a mennyiségből. 🙂
További receptekért IDE KATTINTVA tudsz feliratkozni.