A vegán brownie hozzávalói:
- 250 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 200 g édesítő
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál kakaópor
- 200 g olvasztott (de nem forró) kókuszolaj
- 400 ml szójatej
A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd kézi mixerrel hozzáadjuk lassan a szójatejet, és a kókuszolajat. 170 fokon, körülbelül 25 percig sütjük, de inkább ellenőrizzük az állagát sütés közben. Én muffin formákban sütöttem.
Stőhr Gréta vegán séf receptjei között találtam egy brownie trükköt. Miután formába öntöd a tésztát, szórd még meg édesítővel és kakaóval, s önts rá egy kevéske szójatejet. Sütés közben magába szívja majd a tészta, és finom puha csokis lesz a teteje. : )