Hozzávalók:
- 400 g zabkeksz (recept itt)
- 100 g növényi vaj
- 2-2,5 dl növényi tej
- 100 g édesítő
- 4 ek kakaópor
A kekszeket kisütjük a recept szerint. 350 g zablisztre lesz szükség, amiből (és a többi hozzávalóból) körülbelül 450 gramm kész kekszet kapunk. Ebből 400 grammra lesz szükség a kekszrúdhoz. Míg sülnek a kekszek, készítsük el a töltelékhez valót. Egy edényben melegítsük fel a tejet, s tegyük bele a vajat, hogy elolvadjon. Adjuk hozzá az édesítőt és a kakaóport is. Keverjük szét, majd vegyük le a tűzről, hogy hűljön.
A kész kekszeket hagyjuk szintén hűlni, majd felét törjük teljesen össze (kézzel könnyen szétmorzsálható), másik felét pedig kisebb-nagyobb darabokra vágjuk/tördeljük. Ezután keverjük a kakaós folyadékhoz először a kekszmorzsát, majd a darabos kekszet. Ekkor már lassan összeáll a masszánk. Ebből 2 kisebb rudat tudunk formázni. Helyezzük a masszát alufóliára, vagy celofánra, gyurmázzunk vele, hogy nagyjából rúd alakot kapjon, és tekerjük körbe celofánnal. Fagyasztóban körülbelül 1,5 óra alatt dermed meg, ami után már tudjuk szeletelni.