Csokis keksz szeletek

Hozzávalók:

  • 400 g zabkeksz (recept itt)
  • 100 g növényi vaj
  • 2-2,5 dl növényi tej
  • 100 g édesítő
  • 4 ek kakaópor

A kekszeket kisütjük a recept szerint. 350 g zablisztre lesz szükség, amiből (és a többi hozzávalóból) körülbelül 450 gramm kész kekszet kapunk. Ebből 400 grammra lesz szükség a kekszrúdhoz. Míg sülnek a kekszek, készítsük el a töltelékhez valót. Egy edényben melegítsük fel a tejet, s tegyük bele a vajat, hogy elolvadjon. Adjuk hozzá az édesítőt és a kakaóport is. Keverjük szét, majd vegyük le a tűzről, hogy hűljön.

A kész kekszeket hagyjuk szintén hűlni, majd felét törjük teljesen össze (kézzel könnyen szétmorzsálható), másik felét pedig kisebb-nagyobb darabokra vágjuk/tördeljük. Ezután keverjük a kakaós folyadékhoz először a kekszmorzsát, majd a darabos kekszet.  Ekkor már lassan összeáll a masszánk. Ebből 2 kisebb rudat tudunk formázni. Helyezzük a masszát alufóliára, vagy celofánra, gyurmázzunk vele,  hogy nagyjából rúd alakot kapjon, és tekerjük körbe celofánnal. Fagyasztóban körülbelül 1,5 óra alatt dermed meg, ami után már tudjuk szeletelni.

kekszrud2

kekszrud4

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.