Hozzávalók:
- 70 g kókuszliszt
- 3 evőkanál karobpor (kakaó helyett)
- 2,5-3 dl víz
- 1 kis kanál kókuszolaj (olvasztott)
- 4 evőkanál édesítő
- 100 g köles
- 4 dl kókusztej / rizstej
- kakaós zabpuding
- darált török mogyoró
Piskóta: 2,5-3 dl vízben elkeverünk 3 kanál karobport, 4 kanál édesítőt, 1 kis kanál kókuszolajat, majd hozzáadjuk a 70 g kókuszliszthez. A legkönnyebb, ha aprítóval gyúrod össze. Csak önts bele mindent, s indítsd el. Más fajta liszttel is készíthető, például tönkölyliszttel, de akkor változhatnak az arányok. Akkor lesz jó állagú a tésztád, ha nagyon sűrűvé áll össze. Ezután 200 fokon 15-20 percig sütjük. Én egy 20×30-as tepsit használtam, sütőpapírral.
Krém: 4 dl kókusztejben szétfőzünk 100 g kölest. Édesítjük. Hozzákeverünk egy csomag kakaós zabpudingport, hogy sűrűbb legyen. Ha túl sűrű lesz, önts még hozzá növényi tejet. Én botmixerrel még átmentem rajta, hogy krémesebb legyen.
A tetejét darált mogyoróval szórjuk meg miután kihűlt.
Tipp: A kókusztejet házilag is elkészíthetjük: 100 gramm kókuszreszeléket turmixgépben keverj össze 4-5 dl vízzel pár percig. Ezután apró lyukú szűrővel szűrd meg a kókusztejet a kókuszdaraboktól.