Csokis-mogyorós süti

Hozzávalók:

  • 70 g kókuszliszt
  • 3 evőkanál karobpor (kakaó helyett)
  • 2,5-3 dl víz
  • 1 kis kanál kókuszolaj (olvasztott)
  • 4 evőkanál édesítő
  • 100 g köles
  • 4 dl kókusztej / rizstej
  • kakaós zabpuding
  • darált török mogyoró

Piskóta: 2,5-3 dl vízben elkeverünk 3 kanál karobport, 4 kanál édesítőt, 1 kis kanál kókuszolajat, majd hozzáadjuk a 70 g kókuszliszthez. A legkönnyebb, ha aprítóval gyúrod össze. Csak önts bele mindent, s indítsd el. Más fajta liszttel is készíthető, például tönkölyliszttel, de akkor változhatnak az arányok. Akkor lesz jó állagú a tésztád, ha nagyon sűrűvé áll össze. Ezután 200 fokon 15-20 percig sütjük. Én egy 20×30-as tepsit használtam, sütőpapírral.

Krém: 4 dl kókusztejben szétfőzünk 100 g kölest. Édesítjük. Hozzákeverünk egy csomag kakaós zabpudingport, hogy sűrűbb legyen. Ha túl sűrű lesz, önts még hozzá növényi tejet. Én botmixerrel még átmentem rajta, hogy krémesebb legyen.

A tetejét darált mogyoróval szórjuk meg miután kihűlt.


Tipp: A kókusztejet házilag is elkészíthetjük: 100 gramm kókuszreszeléket turmixgépben keverj össze 4-5 dl vízzel pár percig. Ezután apró lyukú szűrővel szűrd meg a kókusztejet a kókuszdaraboktól.

suti

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.