Csokis muffin

Hozzávalók (16 db muffin):

  • 250 g teljes kiőrlésű durumliszt
  • 180 g édesítő
  • 100 g növényi margarin
  • 3 dl szójatej
  • 1,5 tasak sütőpor
  • 16 kk csokikrém/mogyorókrém

A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és a szójatejet. Elkeverjük kézi mixerrel, és szilikonos, vagy papír alapú muffin formákba adagoljuk. A formákat félig töltsük meg tésztával, majd kiskanál segítségével rakjunk a közepére csokikrémet/mogyorókrémet*. Ezután ismét tegyünk rá egy kis tésztát, hogy a csokis rész a közepébe kerüljön. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.


*Bioboltokban, drogériákban tudunk beszerezni cukor-és tejmentes mogyoró-, vagy kakaókrémet. Házilag is el tudjuk készíteni a mogyorókrémet, aprítógéppel: 100 gramm törökmogyorót aprítsunk le, majd adjunk hozzá 1 kk kakóport, ízlés szerint édesítőt és 1-2 kk kókuszzsírt. Aprítsuk tovább, míg be nem krémesedik. Csokikrém: ~100 g növényi margarint olvasszunk meg, adjunk hozzá édesítőt, és keverjük össze annyi kanál kakaóporral, amennyivel jó sűrű nem lesz.