Gluténmentes brownie

A gluténmentes brownie hozzávalói:

  • 250 g hajdina liszt
  • 300 g édesítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 4-5 evőkanál kakaópor
  • 200 g olvasztott (de nem forró) kókuszolaj
  • 400 ml szójatej

A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd kézi mixerrel hozzáadjuk lassan a szójatejet, és a kókuszolajat. 170 fokon, körülbelül 30 percig sütjük, de inkább ellenőrizzük az állagát sütés közben.
Stőhr Gréta vegán séf receptjei között találtam egy trükköt. Miután formába öntöd a tésztát, szórd még meg édesítővel és kakaóval, s önts rá egy kevéske vizet. Sütés közben magába szívja a tészta, s szaftosabb lesz.

gm-brownie

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.