Kesudiós keksz süti

Hozzávalók:

  • 300 g teljes kiőrlésű háztartási keksz (darált)
  • 160 g édesítő
  • 4 dl folyadék (víz/növényi ital)
  • 150 g margarin
  • 300 g darált kesudió
  • 3-4 ek kakaó

Csokimáz:

  • 50 g margarin
  • 15 g kakaó
  • édesítő
  • pár csepp növényi tej/víz (ha szükséges)

Ez egy igazán egyszerű és ízletes süti, bármikor jól jöhet vendégvárónak. : ) Az elkészítéséhez szükségünk lesz egy darálóra, vagy aprítóra. 300 g cukormentes teljes kiőrlésű kekszet és ugyanennyi kesudiót daráljunk le (én aprítóval készítettem), majd tegyünk fel 4 dl folyadékot  (én 2 dl vizet és 2 dl mandulatejet használtam) melegíteni 160 g édesítővel együtt. Mikor forrni kezd, vegyük le a tűzről és tegyünk bele 150 g margarint. Kevergessük, míg el nem olvad. Ezután keverjük bele a darált kekszet és kesudiót. Egy formázható masszát fogunk kapni, amit ketté kell választanunk. Egyikhez keverjünk 3-4 ek kakaóport. Ezt a “csokis” réteget egyengessük el egy tepsiben (20×30), majd tegyünk így a másik réteggel is. Ezután készítsük el a mázt a tetejére. Olvasszunk meg 50 g margarint és keverjünk hozzá pár kanál kakaóport, illetve édesítőt. Ha túl sűrű lett, csak öntsünk hozzá pár csepp növényi tejet, vagy vizet. Kenjük meg vele a süti tetejét. Díszítésképpen megszórhatjuk apróra vágott kesudió darabokkal. 15-20 perc hűtés után már szeletelhető is.:)

kk-suti-2

kk-suti1

kk-suti4

 

kk-suti-3

visszanyil