Hozzávalók:
- 300 g teljes kiőrlésű háztartási keksz (darált)
- 160 g édesítő
- 4 dl folyadék (víz/növényi ital)
- 150 g margarin
- 300 g darált kesudió
- 3-4 ek kakaó
Csokimáz:
- 50 g margarin
- 15 g kakaó
- édesítő
- pár csepp növényi tej/víz (ha szükséges)
Ez egy igazán egyszerű és ízletes süti, bármikor jól jöhet vendégvárónak. : ) Az elkészítéséhez szükségünk lesz egy darálóra, vagy aprítóra. 300 g cukormentes teljes kiőrlésű kekszet és ugyanennyi kesudiót daráljunk le (én aprítóval készítettem), majd tegyünk fel 4 dl folyadékot (én 2 dl vizet és 2 dl mandulatejet használtam) melegíteni 160 g édesítővel együtt. Mikor forrni kezd, vegyük le a tűzről és tegyünk bele 150 g margarint. Kevergessük, míg el nem olvad. Ezután keverjük bele a darált kekszet és kesudiót. Egy formázható masszát fogunk kapni, amit ketté kell választanunk. Egyikhez keverjünk 3-4 ek kakaóport. Ezt a “csokis” réteget egyengessük el egy tepsiben (20×30), majd tegyünk így a másik réteggel is. Ezután készítsük el a mázt a tetejére. Olvasszunk meg 50 g margarint és keverjünk hozzá pár kanál kakaóport, illetve édesítőt. Ha túl sűrű lett, csak öntsünk hozzá pár csepp növényi tejet, vagy vizet. Kenjük meg vele a süti tetejét. Díszítésképpen megszórhatjuk apróra vágott kesudió darabokkal. 15-20 perc hűtés után már szeletelhető is.:)