Kókuszos “pilóta keksz”

Hozzávalók:

  • zabkeksz (recept itt)
  • kókuszkrém (kókuszreszelék + növényi vaj + édesítő)
  • csokikrém (kakaó + növényi vaj + édesítő)

A recept egy balul sikerült tejberizs után pattant ki a fejemből. Egy őrült pillanatomban gondoltam egyet, és barna rizsből főztem tejberizst. Hát, maradok inkább a sima rizsnél. : ) Fogtam, és az egészet összekrémesítettem botmixerrel. A kapott krém a karamellre emlékeztetett. Előző nap sütöttem zabkekszeket, úgyhogy ezekkel elkezdtem kekszvariációkat gyártani. Készítettem csokoládékrémet, s megkentem vele pár kekszet.

Csokoládékrém: 100 g növényi vajat felolvasztottam egy kis edényben, majd belekevertem édesítőt, s pár kanál kakaót. Annyi kakaó kell, hogy sűrű, kevésbé folyós masszát kapjunk, amivel meg tudjuk kenni a kekszeket, s nem csorog le.

A “karamell” krémet is felkenegettem, s lelocsoltam csokival, földimogyoró darabkákkal. Majd jött a “pilóta” keksz ötlete. Ehhez kókuszkrémet készítettem, amit két keksz közé fogtam, s megkentem ezeket is csokival.

Kókuszkrém: 100 g kókuszreszeléket darálóban még kisebb szeműre daráltam, majd körülbelül 60 gramm olvasztott növényi vajba kevertem.  Körülbelül 120 g édesítőre lesz szükségünk ennyi kókuszmasszához. Ha van botmixerünk, krémesebbé tehetjük.


Megjegyzés: habár a rizskrémes kekszek is finomak voltak (páromnak például ez a variáció ízlett a legjobban), nem javaslom az elkészítését, mert bajos és hosszadalmas. A barna rizs rizstejben való megfőzése nagyon sok tejet igényelt. Ráadásul legalább 1 órán át főztem, mire hajlandó volt ehetőre puhulni, de még ekkor sem hozta a tejberizstől megszokott finom, krémes állagot és ízt.

s

s

visszanyil

Kókuszos “pilóta keksz”” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Dia szerint:

    Hűűű összefolyt a nyál a számban. Kókusztejet készítettem tegnap előtt és a maradék kókusz még mindig ott figyel a hűtőben, hát most felhasználom. Tudtam, hogy Isten majd ezt is megoldja nekem. Köszönöm. Ja, nagyon jó az oldal. A Tóth Gábor könyvét mutatta meg nekem is a jó Isten. A Kína tanulmányt pedig majd megnézem. Dia

    • Vegida szerint:

      Igazán örülök, hogy tetszik az oldal! Valóban érdemes utánanézni a könyvnek, döbbenetes tényeket tár fel az állati eredetű fehérjékről és a táplálkozásról. Ügyes vagy, hogy házilag készíted a kókusztejet. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.