Hozzávalók:
- 400 g teljes kiörlésű darált keksz
- 140 g “porcukor” (darált édesítő)
- 3 ek kakaópor
- ~1,5 dl növényi tej (szójatejet használtam)
Töltelék:
- 180 g kókuszreszelék
- 110 g növényi margarin
- 2 dl növényi tej (szójatejet használtam)
- 160 g édesítő
- vanília aroma (elhagyható)
Díszítéshez: 20 g kókuszreszelék
Készítsük el a tölteléket: 2 deci növényi tejet tegyünk fel melegíteni, rakjuk bele a margarint és az édesítőt. Miután összeolvadtak, szórjuk bele a kókuszreszeléket és a vanília aromát. Keverjük jól össze. Egy botmixerrel – ha van – érdemes “átszaladni” rajta, krémesebb lesz tőle. Ezzel kész is a töltelék. Most lássunk hozzá a kekszes réteghez: A darált kekszet összekeverjük az édesítővel és a kakaóporral. Adagoljuk hozzá a növényi italt, és gyúrjuk össze. (Növényi tejből nekem kb. 1,5 decit kellett hozzáadnom, hogy gyúrható masszát kapjak). Válasszuk ketté a kekszmasszát, és mindkettőt nyújtsuk ki, jó szélesre és viszonylag vékonyra. Érdemes sütőpapíron kinyújtani, mert a sütőpapír segítségével könnyebben fel tudjuk tekerni. A kókuszos krémet is osszuk ketté, majd egyenletesen oszlassuk el a két keksztésztán. Miután feltekertük, hempergessük meg a tekercseket a maradék kókuszreszelékben (20g). Ha mindkét rúddal készen vagyunk, tegyük hütőbe. 30-40 perc után enyhén megszilárdul, és szeletekre vágva fogyasztható is. 🙂
Receptekért ide kattintva tudsz feliratkozni.