Köleskrémes torta

Hozzávalók a piskótához:

  • 350 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 180 g édesítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 dl növényi tej (szójatejet használtam)
  • 1-2 kk kakaópor (opcionális)

Hozzávalók a krémhez:

  • 300 g köles
  • 9-9,5 dl növényi tej (rizstejet használtam)
  • vanília aroma
  • 1-2 ek útifűmaghéjliszt
  • 50 g növényi margarin
  • édesítő ízlés szerint

Tetejére bevonó:

  • 500 g magozott meggy
  • 1-2 dl víz
  • 20 g stabark
  • édesítő

Elkészítés:

A piskóta száraz hozzávalóit keverjük össze, majd öntsük hozzá a növényi tejet és keverjük csomómentesre. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben (én 25 cm átmérőjű kerek tepsit használtam) süssük 25-30 percig 180 fokon a tésztát. Ezután vegyük ki és hagyjuk hűlni. Készítsük el a krémet: 9 dl növényi tejben (vizet is használhatunk helyette) főzzük meg a kölest. Édesítsük és adjuk hozzá a vanília aromát. Miután megfőtt, botmixerrel pépesítsük le, majd keverjük bele a margarint és az útifűmaghéjlisztet. Ez segít, hogy jobban összeálljon a krém. Miután kihűlt, kenjük szét a piskótán, majd lássunk hozzá a zselés bevonóhoz: pár deci vízben oldjuk fel a stabark port és forraljuk fel. Forrás után fog bezselésedni. Ekkor édesítsük ízlés szerint és keverjük bele a meggyet. Még melegen kenjük a torta tetejére, s tegyük a hűtőbe. Viszonylag jól szeletelhető tortát fogunk kapni.


További receptekért IDE KATTINTVA tudsz feliratkozni.