Hozzávalók a piskótához:
- 350 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 180 g édesítő
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 dl növényi tej (szójatejet használtam)
- 1-2 kk kakaópor (opcionális)
Hozzávalók a krémhez:
- 300 g köles
- 9-9,5 dl növényi tej (rizstejet használtam)
- vanília aroma
- 1-2 ek útifűmaghéjliszt
- 50 g növényi margarin
- édesítő ízlés szerint
Tetejére bevonó:
- 500 g magozott meggy
- 1-2 dl víz
- 20 g stabark
- édesítő
Elkészítés:
A piskóta száraz hozzávalóit keverjük össze, majd öntsük hozzá a növényi tejet és keverjük csomómentesre. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben (én 25 cm átmérőjű kerek tepsit használtam) süssük 25-30 percig 180 fokon a tésztát. Ezután vegyük ki és hagyjuk hűlni. Készítsük el a krémet: 9 dl növényi tejben (vizet is használhatunk helyette) főzzük meg a kölest. Édesítsük és adjuk hozzá a vanília aromát. Miután megfőtt, botmixerrel pépesítsük le, majd keverjük bele a margarint és az útifűmaghéjlisztet. Ez segít, hogy jobban összeálljon a krém. Miután kihűlt, kenjük szét a piskótán, majd lássunk hozzá a zselés bevonóhoz: pár deci vízben oldjuk fel a stabark port és forraljuk fel. Forrás után fog bezselésedni. Ekkor édesítsük ízlés szerint és keverjük bele a meggyet. Még melegen kenjük a torta tetejére, s tegyük a hűtőbe. Viszonylag jól szeletelhető tortát fogunk kapni.
További receptekért IDE KATTINTVA tudsz feliratkozni.