Málnafagyi

Hozzávalók:

  • csicseriborsó konzerv leve ( körülbelül 2 dl)
  • ~400 g málna (friss, vagy fagyasztott)

A csicseri levét kemény habbá verjük. Körülbelül 5 perc alatt érjük el a kívánt állagot. Ekkor hozzáadjuk az édesítőt, ízlés szerint, majd tovább verjük. Látni fogjuk, hogy még jobban besűrűsödik. A gyümölcsöt aprítóban ledaráljuk (kihagyható), majd a habhoz keverjük. Kézi mixerrel turmixoljunk még rajta. Egy nagyon finom krémes gyümölcsös habot kapunk. Tegyük a hűtőbe, körülbelül 2 órára. Addigra meg fog keményedni, de még nem lesz kőkemény, így könnyen ki tudjuk kanalazni.

A “hab a tortán”: kevés olvasztott növényi vajhoz kevertem pár kanál kakaót, édesítőt, majd ráöntöttem a fagyira, és széthúztam fogpiszkálóval. Darált földimogyoróval szórtam meg.

fagymalna

malnafagyi2

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.