Palacsinta recept

Hozzávalók:

  • 260 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 400 ml szójatej
  • 350 ml szénsavas víz
  • 1 púpos evőkanál édesítő
  • 1 kis kanál olvasztott kókuszolaj
  • 1 csapott kis kanál szódabikarbóna

Ez a mennyiség nekem pont 15 db palacsintára volt elég.  Az összetevőket keverjük össze, és süssük ki. Majd csodálkozzunk rá, hogy tej és tojás nélkül is lehet finom palacsintát sütni. : )

Megjegyzés: próbálkoztam többféle liszttel, de a tönkölyliszt a legmegfelelőbb, úgyhogy mindenképpen ezt javaslom. A szójatejről is ugyanezt tudom mondani.

A képen látható öntet földimogyorókrém. Ehhez szükségünk van egy aprítóra, amiben krémesre/apróra tudjuk darálni a mogyorót. Miután már nem tud rajta tovább dolgozni az aprító, öntsünk bele kevés növényi tejet, s aprítsuk tovább. Így fogjuk megkapni a folyós mogyorókrémet. Igény szerint édesítsük.

palacsinta

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.