Hozzávalók:
- 260 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 400 ml szójatej
- 350 ml szénsavas víz
- 1 púpos evőkanál édesítő
- 1 kis kanál olvasztott kókuszolaj
- 1 csapott kis kanál szódabikarbóna
Ez a mennyiség nekem pont 15 db palacsintára volt elég. Az összetevőket keverjük össze, és süssük ki. Majd csodálkozzunk rá, hogy tej és tojás nélkül is lehet finom palacsintát sütni. : )
Megjegyzés: próbálkoztam többféle liszttel, de a tönkölyliszt a legmegfelelőbb, úgyhogy mindenképpen ezt javaslom. A szójatejről is ugyanezt tudom mondani.
A képen látható öntet földimogyorókrém. Ehhez szükségünk van egy aprítóra, amiben krémesre/apróra tudjuk darálni a mogyorót. Miután már nem tud rajta tovább dolgozni az aprító, öntsünk bele kevés növényi tejet, s aprítsuk tovább. Így fogjuk megkapni a folyós mogyorókrémet. Igény szerint édesítsük.