Hozzávalók:
- 260 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt (~15 db palacsinta)
- 400 ml szójatej
- 350 ml szénsavas víz
- 1 púpos evőkanál édesítő
- 1 kis kanál olvasztott kókuszolaj
- 1 csapott kis kanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 100 g köles
- ~ 4 dl rizstej
- tetszőleges gyümölcs (én 4-5 db körtét használtam)
- vaníliás (zab)pudingpor (elhagyható)
Az összetevőket keverjük össze, és süssük ki. Majd csodálkozzunk rá, hogy tej és tojás nélkül is lehet finom palacsintát sütni. : )
A tölteléket körtéből és vaníliás krémből készítettem. A körtedarabokat aprítóban összedaráltam pépesedésig. A krémhez 4 dl (édesített) rizstejben szétfőztem 100 g kölest. Botmixerrel még átmentem rajta, hogy krémesebbé tegyem. Ha túl folyós a krém, keverhetünk hozzá pudingport. Ezután felváltva rétegeztem: palacsinta, körtepép, palacsinta, köleskrém, palacsinta… és így tovább. Így készült el a sárga palacsintatorta.
Megjegyzés: próbálkoztam többféle liszttel. A tönkölyliszt volt a legmegfelelőbb, úgyhogy mindenképpen ezt javaslom. A szójatejről is ugyanezt tudom mondani.
A csokiszószhoz kevés rizstejet, kakaót és édesítőt használtam. Egy kisebb edényben kevertem össze tűzhely felett.