Hozzávalók:
- 500 g natúr tofu
- 320 g édesítő
- 4 kk őrölt/reszelt citromhéj
- vanília aroma
- 1 dl csicseriborsó konzerv leve
- 3 kk kukoricakeményítő + 2-3 ek édesítő
Keksz alap:
- 200 g teljes kiőrlésű darált keksz
- 2 ek édesítő
- 90 g növényi margarin (olvasztott)
Gyümölcs zselé:
- 130 g erdei gyümölcs mix
- édesítő ízlés szerint
- 2 dl víz
- 3 púpos kk kukoricakeményítő
A darált kekszet összegyúrjuk az olvasztott margarinnal és édesítővel, majd egy kerek kapcsos tortaformába nyomkodjuk (17 cm átmérőjű). 180 fokon 10 percig sütjük, majd kivesszük és elkészítjük hozzá a krémet: a tofut jól szétmorzsoljuk, hozzáadjuk az édesítőt és az aromákat. Összekeverjük. A csicserikonzerv levét felverjük, majd adunk hozzá 3 kk kukoricakeményítőt + ízlés szerint édesítőt, s tovább verjük. (Érdemes annyi édesítőt hozzáadni, amennyitől finom édes lesz, és nem érezzük annyira a csicseriízt). Ezután keverjük a morzsolt tofuhoz (nem lesz szükség az egész mennyiségre). Én 7 nagy evőkanálnyi habot kevertem hozzá. Ezután öntsük a tortaformába, egyengessük el és süssük 45 percig 180 fokon.
Mikor kivettük, készítsük el a zselét: 2 dl vízben tegyük fel főni a gyümölcsöket, adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, s kevergessük folyamatosan. Pár perc után besűrűsödik. Kicsit főzzük még, majd öntsük a torta tetejére. 60 perc hűtés után vágható/fogyasztható. 🙂
TOVÁBBI RECEPTEKÉRT ITT TUDSZ FELIRATKOZNI. 🙂