Tofutorta, a vegán túrótorta

Hozzávalók:

  • 500 g natúr tofu
  • 320 g édesítő
  • 4 kk őrölt/reszelt citromhéj
  • vanília aroma
  • 1 dl csicseriborsó konzerv leve
  • 3 kk kukoricakeményítő + 2-3 ek édesítő

Keksz alap:

  • 200 g teljes kiőrlésű darált keksz
  • 2 ek édesítő
  • 90 g növényi margarin (olvasztott)

Gyümölcs zselé:

  • 130 g erdei gyümölcs mix
  • édesítő ízlés szerint
  • 2 dl víz
  • 3 púpos kk kukoricakeményítő

A darált kekszet összegyúrjuk az olvasztott margarinnal és édesítővel, majd egy kerek kapcsos tortaformába nyomkodjuk (17 cm átmérőjű). 180 fokon 10 percig sütjük, majd kivesszük és elkészítjük hozzá a krémet: a tofut jól szétmorzsoljuk, hozzáadjuk az édesítőt és az aromákat. Összekeverjük. A csicserikonzerv levét felverjük, majd adunk hozzá 3 kk kukoricakeményítőt + ízlés szerint édesítőt, s tovább verjük. (Érdemes annyi édesítőt hozzáadni, amennyitől finom édes lesz, és nem érezzük annyira a csicseriízt). Ezután keverjük a morzsolt tofuhoz (nem lesz szükség az egész mennyiségre). Én 7 nagy evőkanálnyi habot kevertem hozzá. Ezután öntsük a tortaformába, egyengessük el és süssük 45 percig 180 fokon.

Mikor kivettük, készítsük el a zselét: 2 dl vízben tegyük fel főni a gyümölcsöket, adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, s kevergessük folyamatosan. Pár perc után besűrűsödik. Kicsit főzzük még, majd öntsük a torta tetejére. 60 perc hűtés után vágható/fogyasztható.  🙂

TOVÁBBI RECEPTEKÉRT ITT TUDSZ FELIRATKOZNI. 🙂