Hozzávalók:
- 250 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- fél csomag sütőpor
- 180 g édesítő
- 120 dl szójatej/zabtej
- 50 g növényi vaj
- 2 evőkanál kókuszolaj
A növényi tejet, vajat és kókuszolajat egy edényben felmelegítjük. Szórjuk bele az édesítőt is. A vaj elolvadásáig kevergessük, majd vegyük le a tűzről.
A lisztet keverjük össze sütőporral egy tálban, majd öntsük a közepébe a vajas tejet. Villával dolgozzuk egybe. Ezután formázzunk golyókat, lapítsuk ki, lyukasszuk ki középen, s tegyük a forró kókuszolajba. Mindkét felét süssük meg. Tetszés szerint ízesíthetjük. Én fahéjas porcukorral (szétdarált édesítő), illetve csokikrémmel készítettem. 12 db készült el 250 g lisztből.
Ha túl vastag a karikánk, túl tömör lesz a tésztánk. Vékonyabb karikákat süssünk, és úgy hasonlóan könnyed lesz a fánkunk, mintha sima lisztből készítenénk. : )
Csokikrém: kevés olvasztott vajat összekevertem édesítővel és kakaóval.
“Gyorslekvár”: aprítóban pépesíthetsz pár marék gyümölcsöt mártogatósnak.