Tönkölyfánk

Hozzávalók:

  • 250 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 180 g édesítő
  • 120 dl szójatej/zabtej
  • 50 g növényi vaj
  • 2 evőkanál kókuszolaj

A növényi tejet, vajat és  kókuszolajat egy edényben felmelegítjük. Szórjuk bele az édesítőt is. A vaj elolvadásáig kevergessük, majd vegyük le a tűzről.
A lisztet keverjük össze sütőporral egy tálban, majd öntsük a közepébe a vajas tejet. Villával dolgozzuk egybe. Ezután formázzunk golyókat, lapítsuk ki, lyukasszuk ki középen, s tegyük a forró kókuszolajba. Mindkét felét süssük meg. Tetszés szerint ízesíthetjük. Én fahéjas porcukorral (szétdarált édesítő), illetve csokikrémmel készítettem. 12 db készült el 250 g lisztből.

Ha túl vastag a karikánk, túl tömör lesz a tésztánk. Vékonyabb karikákat süssünk, és úgy hasonlóan könnyed lesz a fánkunk, mintha sima lisztből készítenénk. : )


Csokikrém: kevés olvasztott vajat összekevertem édesítővel és kakaóval.

“Gyorslekvár”: aprítóban pépesíthetsz pár marék gyümölcsöt mártogatósnak.

fank

fank1

fank2

fank3

fank5

fank9

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.