Hozzávalók:
- 70 g kókuszliszt
- 3 evőkanál karobpor (kakaó helyett)
- 2,5-3 dl víz
- 1 kis kanál kókuszolaj (olvasztott)
- 4 evőkanál édesítő
- 100 g köles
- 4 dl kókusztej / rizstej
- vaníliás zabpuding
- 20 g növényi vaj
- erdei (vagy tetszőleges) gyümölcs mix
Piskóta: 2,5-3 dl vízben elkeverünk 3 kanál karobport, 4 kanál édesítőt, 1 kis kanál kókuszolajat, majd hozzáadjuk a 70 g kókuszliszthez. A legjobb, ha aprítóval kevered össze. Csak önts bele mindent, s indítsd el. Más fajta liszttel is készíthető, például tönkölyliszttel, de akkor változhatnak az arányok. Akkor lesz jó állagú a tésztád, ha nagyon sűrűvé áll össze. Ezután 200 fokon 15-20 percig sütjük. Én egy 20×30-as tepsit használtam, sütőpapírral.
Krém: 4 dl kókusztejben szétfőzünk 100 g kölest. Édesítsük. Hozzákeverünk egy csomag zabpudingport, hogy sűrűbb legyen. Ha túl sűrű lesz, önts még hozzá kevés növényi tejet. Én botmixerrel még átmentem rajta, hogy krémesebbé tegyem, plusz kevertem még bele 20 g növényi vajat. Meglepetésemre tojásos vaníliás főzött krémes ízt kapott, amit nagyon szeretek. Hagyjuk hűlni, majd simítsuk rá a piskótára.
Öntet: pár maroknyi fagyasztott erdei gyümölcsöt aprítógépben ledarálunk, majd adunk hozzá kevés vizet és édesítőt. Enyhén folyós masszát kell kapnunk, hogy el tudjuk egyengetni a süteményen.