Vegán “mézeskalács”

Hozzávalók:

  • 350 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 160 g növényi margarin (olvasztott)
  • 100 g édesítő
  • 80 g + 3 kk rizsszirup (a méz helyettesítésére)
  • fél tasak sütőpor (6-7 g)
  • 10 g mézeskalács fűszerkeverék (fahéj, szegfűbors, csillagánizs, koriander, gyömbér..)

A száraz összetevőket keverjük össze egy nagyobb tálban, majd gyúrjuk bele a margarint. Ezután apránként csurgassuk és dolgozzuk bele a rizsszirupot is. Ha nem kaptunk még nyújtható tésztagombócot, adjunk hozzá 5-6 ek langyos vízet és dolgozzuk szépen össze. Ezután nyújtsuk ki a tésztát jó ujjnyi vastagságúra és süti kiszúró formákkal szaggassunk ki különböző figurákat. 180 fokos sütőben süssük 13 percig. Figyeljünk az időre, ha túlsütjük, finom marad ugyan, viszont keksz állagú lesz.:) Hagyjuk kicsit hülni, majd kenjük meg a tetejét rizssziruppal. Ehhez 3 kis kanál rizsszirupot higítsunk fel ~1-2 kk meleg vízzel, majd ecset segítségével mázoljuk be a sütiket. Ettől édes-fényesek lesznek és a porcukor* is jobban odaragad. 🙂 3-4 személy könnyedén felfalja ezt a mennyiséget (~45 db, egy nagyobb és egy kisebb tepsiben sütöttem), legalábbis, ha olyan falánkok, mint mi voltunk.:))

További receptekért IDE KATTINTVA tudsz feliratkozni.


* Édesítőt őröltem porrá kávédarálóval.