Zabkeksz

Hozzávalók, körülbelül 40 darabhoz:

  • 350 g zabliszt
  • 180 g növényi vaj
  • 160 g édesítő
  • 2-3 kis kanál lenmagliszt/ útifűmaghéjliszt (elhagyható)

Boltokban eddig nem találtam olyan kekszet, amelyik ne tartalmazott volna fehér lisztet vagy cukrot. Így minden alkalommal házilag készítem el. Nálam ez alap recept, több édességhez szükségem van kekszre vagy kekszmorzsára. A hozzávalókból körülbelül 450-470 g kész házi kekszet kapunk.

Az olvasztott vajat összegyúrjuk a liszttel és az édesítőnkkel. Ha van otthon lenmag-, vagy útifűmaghéjlisztünk, gyúrjuk bele. Ezután kinyújtjuk. Ne ijedjünk meg, ha törik a tészta, ettől még szépen ki tudjuk szaggatni. Sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Nem lesz olyan kemény és “egyben álló”, mint egy bolti keksz, de cserébe anticandidás.

“Kakaós” vagy kókuszos zabkekszeket is tudsz sütni, csak keverj a tésztába pár kanál karobport vagy kókuszreszeléket. (Az utolsó két képen látható keksz karobporral készült.)

nyujtas

keksz3

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük