Zabos almás torta

Hozzávalók az alaphoz:

  • 300 g reszelt alma
  • 150 g (finomszemű) zabpehely
  • 4-5 ek citromlé
  • 140 g édesítő
  • őrölt fahéj

Krémhez:

  • 4 dl növényi ital (jelen esetben szójatej)
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 10 g stabark (növényi zselésítő por)
  • 3-4 ek szójatejföl (elhagyható)
  • 2-3 ek darált dió (elhagyható)
  • édesítő

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a 150 g zabpelyhet, édesítőt és megszórjuk fahéjjal. Hozzáöntünk 4-5 evőkanál citromlét is, és összegyúrjuk a masszát. Egy kerek sütőformában (25 cm átmérőjű) szépen el tudjuk oszlatni, mivel jól formázható. A sütőforma alján nyomkodjuk szét a masszát, majd nyomkodjuk fel a szélére is, hogy ujjnyi vastagságú peremet kapjunk. Sütőben elég 10-12 percig sütni, 180 fokon, ezalatt teljesen összesül a tortalap.

Közben el tudjuk készíteni a krémes tölteléket. 4 dl növényi tejben főzzünk meg 1 tasak pudingport. Édesítsük. Én kevertem bele pár kanál szójatejfölt, ettől “tejesebb” krémes lesz az íze. Ezután lassan szórjuk bele a stabark zselésítőt folyamatos kevergetés mellett, ügyelve arra, hogy ne váljon csomóssá. Nagy lángon főzzük és kevergessük, míg forrni kezd és míg be nem sűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről és önstük a tortalap közepébe. Simítsuk el és hagyjuk kicsit hűlni. Megszórhatjuk darált dióval és fahéjjal a tetejét, majd tegyük hűtőbe és 30 perc múlva már szeletelhető is.  Finom&könnyed süti, egymással harmonizáló ízekkel. : )

zabos

zabos3

zabos5

zabos6

zabos8

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.