Hozzávalók:
- fél tofutömb (ha több személy eszik, akkor egy egész tömb)
- tönköly panírmorzsa
- pár kanál csicseriborsó liszt
- fűszerek
- saláta mix
A tofutömböt ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, befűszerezzük. Elkészítjük a panírt. Ehhez pár kanál csicseriborsó lisztet összekeverünk kevés vízzel, sóval. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. (A tojás nélküli panírozásról blogomban olvashatsz.) Ebbe forgatjuk bele a tofu szeleteket, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában is. Kókuszolajban kisütjük mindkét oldalát (elég pár percig), majd felkockázzuk. A saláta mixet egy tálba öntjük, s megszórjuk a tofukockákkal. Könnyed és finom. : )
Tipp: Még ízletesebb lesz, ha a panírmorzsába is szórsz ételízesítőt, vagy akár szezámmagot.