Csikkini

Hozzávalók:

  • csicseriborsó konzerv (240 g)
  • 250 g teljes kiőrlésű tönköly penne
  • 2 db cukkini
  • szójatejföl

Két kedvenc alapanyagom ihlette ezt a receptet. Én megfőztem, párom pedig elnevezte. : )
A legjobb, hogy ahányszor csicseriborsós étel készül, mindig készül hozzá desszert is. Ugyanis a konzerv levét habbá tudjuk verni. Mielőtt hozzálátunk a főzéshez, öntsük ki egy tálkába a levét, és tegyük a hűtőbe felhasználásig. Egyik bejegyzésemben tudsz erről bővebben olvasni.

A cukkinit felkockázzuk, beleöntjük egy wokba, pirítjuk egy ideig, majd hozzáadjuk a csicseriborsókat. Kevés vízzel felöntjük, ízesítjük, s fedő alatt hagyjuk főni. Ellenőrizzük néhányszor, hogy elfőtt-e a víz. Ha igen, öntsünk még rá. Körülbelül 30 perc alatt megfő a cukkini, s ekkor hozzákeverhetjük a szójatejfölt is. Tésztával a legfinomabb.

dsc01198

csikkini

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.