Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 250 g tönköly penne
- 2-3 db paradicsom
- besamel mártás∗
- 3-4 evőkanál sörélesztő (elhagyható)
A tésztát feltesszük főni, s ezalatt elkészítjük a besamel mártást∗. A cukkiniket lereszeljük a reszelő nagyobb lukán, majd belekeverjük a mártásunkba. Megszórjuk sörélesztővel, amitől extra, “sajtos” jellegű ízt kap. Jöhet a tészta is. Miután mindent átkevertünk mindennel, beleöntjük egy jénai tálba. Tetejét paradicsomkarikákkal terítjük be. Sütőben 200 fokon 30-40 percig sütjük.
∗Így készítem a mártást:
- 100 g hajdinaliszt/ 4-5 kanál
- 500-600 ml zabtej
- só, bors, őrölt babérlevél, fokhagyma por
Pár kanál hajdinalisztet megpirítunk kókuszolajon, majd lassan hozzáöntjük a zabtejet. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. A fűszereket kedvedre tudod variálni. Növényi tejből a zabtejet ajánlom.