Házi gyros

Hozzávalók:

  • 100 g szójaszelet
  • szójatejföl
  • himalája fekete só
  • salátamix, paradicsom, lilahagyma
  • kukoricaliszt
  • csicseriborsó liszt
  • 1/2 szójatej & 1/2 víz

A szójaszeleteket ~50 percig főzzük sós vízben. Miután megpuhul, leszűrjük a vizet, majd kinyomkodjuk a szójából is. Ezután felvágjuk csíkokra, s wokban pirítjuk 10-15 percig, közben fűszerezzük ízlés szerint. A szójatejfölbe fekete sót szórunk, amitől majonézes ízt kap. (Erről blogomban is olvashatsz, itt.). A paradicsomot, hagymát karikára vágjuk.

Már csak a kukoricás “tortilla” maradt hátra. Házilag készítjük el, kukorica lisztből, vízből és szójatejből. Attól függően, hogy hány darabot szeretnénk belőle sütni, keverjünk el valamennyi kanál kukoricalisztet szójatejjel és vízzel, fele-fele arányban. 1 kanál csicseri lisztet is adjunk a masszához, hogy jobban összetartsa azt. Fűszerezzük, s süssük ki, mint egy palacsintát. Ezután nekiláthatunk a gyros tekercseinkhez.

gyros

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.