Hot dog répavirslivel

Hozzávalók:

  • egész répa
  • tönkölybuci
  • pác: olíva olaj, fűszerek, szójaszósz, füstsó/füstaroma
  • hagyma, paradicsom, uborka
  • szójatejföl
  • kecsap

Igazából nem tudom milyen magyar nevet lehetne adni ennek az ételnek. Külsőleg olyan, mint egy hot dog, de sokkal könnyedebb, egészségesebb és répásabb. : ) Külföldi oldalakon találtam rá erre a rendhagyó alkotásra. Nagyon kreatívnak és forradalminak találtam, úgyhogy alig vártam, hogy elkészítsem. : ) Nézzük hát hogyan készül.

Vásárlásnál kiválogattam pár répát és otthon még farigcsáltam rajta. Ezután pácba helyeztem. Ezt készítsd kedved szerint. Én pár kanál szójaszószt, pár kanál olívaolajat, cayenne bors őrleményt, pirospaprikát, fokhagymaport, ételízesítőt és füstsót kevertem össze. A répákat zacskóba helyeztem és beleöntöttem a páclevet. 2-3 óráig hagytam állni benne (érdemes egy éjszakán át pácolni), majd áttettem jénai tálba, és 190 fokos sütőben 60 percig sütöttem. Egy másik tálat szintén a sütőbe tettem. Ebbe félbevágott paradicsomokat raktam olívaolajjal és oregánóval megszórva aszalódni.

Míg a sütő dolgozott, elkészítettem a feltéteket. A hagymákat karikákra vágtam és megpirítottam serpenyőben, készítettem uborka és növényi sajt falatokat, kecsapot (paradicsomsűrítményből és pár kis kanál édesítőből), valamint szószt (pár kanál szójatejfölt megszórva fekete sóval, aminek köszönhetően majonézhez hasonló szószt kapunk).

A tönkölybucikba középen belevágtam és pár percre bedobtam őket pirulni a sütőbe. Mikor minden elkészült, már csak meg kellett tömni a bucikat a sok finomsággal. Annyira új és meghökkentő volt az élmény, egyszerűen imádtuk. : )

Sütés helyett legközelebb főzni fogom a répákat (ez esetben nem pácolom), mert úgy lényegesen le tudom rövidíteni az elkészítés idejét. Plusz jobban meg tudnak puhulni. Hasonlóan ízesítem majd a főzőlevet, és miután megfőtt a répa, serpenyőben még megpirítom.

repapac

hot-carrot0

hot-carrot3

hotcarrot1

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.