Krumplis pite

Hozzávalók:

  • 4 db krumpli
  • 3 db répa
  • 1 karalábé
  • 1 paradicsom
  • 250 g tönkölyliszt
  • 150 g növényi vaj

A pitetészta hozzávalóit összegyúrjuk: 250 g tönkölyliszt, 150 g olvasztott növényi vaj, 1-2 kis kanál só, esetleg 1-2 ek víz, ha nem lesz elég gyúrható. Ezután a tésztánkat megpróbáljuk viszonylag kerek formára nyújtani. A nyújtást sütőpapíron végzem, így könnyebben át tudom helyezni a sütőformámba (25 cm átmérőjű). Körülbelül 2 ujjnyi vastagságú peremet kell készítenünk a pitének. Ha nem sikerül nyújtáskor teljesen kinyújtani, utólag is hozzátapasztgathatjuk a peremét, miután belehelyeztük a sütőformába. Szurkáljuk meg villával a tésztát pár helyen, majd rakjuk a sütőbe. Süssük 20 percig 180 fokon vakon (töltelék nélkül, önmagában).

A töltelékhez főzzük meg egy nagy edényben a krumplikat és a répákat. A krumpli főzési ideje lesz a mérvadó, nem gond, ha a répa nem fő meg teljesen. A krumplikat törjük össze, a répákat és a karalábét pedig reszeljük le, és keverjük össze a tört krumplival. Fűszerezzük kedvünkre, majd töltsük meg vele a pitét. A tetejét telerakhatjuk paradicsomkarikákkal. További 20 percig süssük. Fogyasszuk még melegen, úgy van igazán finom íze. : )

krumplipite

krumplipite2

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.