Hozzávalók:
- 150 g földimogyoró
- 150 g szójakocka
- 1 db vöröshagyma
- szójaszósz
- rizs
Ahogy már megszokhattátok, egy könnyen elkészíthető receptet hoztam. Amilyen hosszúra nyúlt a nyári szünet, olyan kevés időt töltöttem a konyhában, de ez nem jelenti azt, hogy nem ettem magam degeszre egész nyáron. : ))
Régóta szerettem volna elkészíteni egy mogyorós ételt szójából. Most erre került sor. Az elkészítése nagyon egyszerű: a mogyorókat pörköljük meg serpenyőben, majd tegyük félre. Egy edényben dinszteljük meg a kockákra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a szójakockákat (szárazon). Öntsünk rá 1 dl szójaszószt, és öntsük fel pont annyi vízzel, amennyi ellepi a kockákat, s hagyjuk főni. A szója miközben fő, úgy szívja magába folyamatosan a vizet. Sózzuk, borsozzuk, esetleg ízlés szerint édesíthetjük. Adjuk hozzá a pörkölt mogyorót is, hogy legyen ideje megpuhulni, míg megfő a szója. Amikor elfő a víz, öntsük fel újra, majd újra. Közben kóstoljuk, és ízlés szerint öntsünk hozzá szójaszószt, vagy fűszerezzük még, ha jól esik. Mikor kellően puha lesz a szója és a mogyoró is, hagyjuk elfőni és besűrűsödni az utolsó főzőlevet is. Köretként rizst ajánlok. Jó étvágyat! 🙂
További receptekért ITT tudsz feliratkozni.