Nochick’n nuggets

Hozzávalók:

  • 1 db tofutömb (300 g)
  • ~8 ek zabkorpa
  • ~5 ek szezámmag
  • ~3 ek teljeskiörlésű liszt
  • 70 g kukoricapehely

A tofutömböt tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk, majd elkészítjük a bundáját: egy tálban összekeverünk zabkorpát, szezámmagot és egy kis lisztet. Rakjunk bele sok-sok fűszert és sót, mert maga a tofu semleges ízű (esetleg érdemes a tofukockákat is fűszerbe forgatni) és keverjünk hozzá kevéske vizet.

A kukoricapelyhet aprítsuk össze darálóval, vagy ha az nincs, tegyük zacskóba és nyújtófával törjük össze. Ezután hozzáláthatunk a bundázáshoz. A tofukockákat mártsuk a zabkorpás tálba, majd forgassuk meg a kukoricadarában. Az így elkészült falatokat helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 200 fokon 20-25 percig, míg ropogósra nem sül. Én rukkolás rizzsel és fűszerezett kecsappal tálaltam.


A következő receptért ITT tudsz feliratkozni. 🙂