Paprikás krumpli

Hozzávalók:

  • 100 g szójakocka
  • 1 db hagyma
  • pirospaprika
  • 1 kg krumpli

A szójakockákat sós vízben feltesszük főni,  körülbelül 40 percig. Ugyanígy teszünk a kockára vágott krumplival (kevesebb ideig). Egy másik edényben megpirítjuk a felkockázott hagymát, teszünk rá pirospaprikát, s ízesítjük. A szójakockákat leszűrjük, összekeverjük a hagymával s felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Főzzük, néha megkeverjük. Körülbelül 40 perc múlva tudjuk levenni a tűzről, amikor már szépen megpuhult a szója, s ízesre itta magát. Én párom kedvéért főztem külön a szóját a krumplitól. (Petrezselymes krumpli volt a kívánsága a pörkölt mellé). Természetesen egyben is főzhetjük őket. Ez esetben akkor tegyük a krumplit a szójához főni, miután már összekevertük azt a hagymával, s eltelt 10 perc. Így nagyjából egyszerre főnek meg a hozzávalóink. A krumplihoz viszonyítsunk. H a krumpli megfő, kész is az ételünk.

paprikaskrumpli

papkrumpli3

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.