Rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1-2 db karfiol
  • besamel mártás/ szójatejföl
  • 100 g szójagranulátum
  • 1 db hagyma
  • pirospaprika
  • 125 g barna rizs

Ez a verzió besamel mártással készült, de készítheted szójatejföllel is.  A karfiolt rózsáira szedjük és megfőzzük. A barna rizst szintén megfőzzük. A szójagranulátumot sós vízben, körülbelül 30 percig főzzük. Ez fogja helyettesíteni a darált húst. Utána leszűrjük róla a vizet, s megpirítjuk egy wokban, a felkockázott hagymánkkal. Pirospaprikával megszórjuk, ízesítjük, majd elkeverjük a megfőtt rizzsel. Ezután már csak a rétegezés van hátra. A tál aljára kerül a rizses szója massza, majd rá a karfiol darabok. Leöntjük besamellel, vagy szójatejföllel, s 40 percig, 200 fokon sütjük.


Így készítem a mártást:

  • 100 g hajdinaliszt/ 4-5 kanál
  • 500-600 ml zabtej
  • só, bors, őrölt babérlevél, fokhagyma por

Pár kanál hajdinalisztet megpirítunk kókuszolajon, majd lassan hozzáöntjük a zabtejet. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. A fűszereket kedvedre tudod variálni. Növényi tejek közül a zabtejet ajánlom.

rakottkarfiol2

rakottkarfiol3

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.