Hozzávalók:
- 100 g szójaszelet
- panírhoz: csicseriborsó liszt, tönkölymorzsa
- 500 g zöldbab
- mángold levél
- 1 db répa
- 1 db paradicsom
- 2 db édesburgonya
A szójaszeleteket feltesszük főni sós vízben, körülbelül 50-60 percig. Miután megduzzadtak, kinyomkodjuk belőlük a vizet, s fűszerekkel megszórjuk. Ezután bepanírozzuk. Ehhez csicseriborsó lisztet, vizet és tönköly zsemlemorzsát használunk a következőképpen: pár kanál lisztet elkeverünk kevéske vízzel. Annyit keverjünk hozzá, hogy sűrűbb masszát kapjunk. Ezután beleforgatjuk a szójaszeleteket, majd meghempergetjük a panírmorzsában is. Kevés kókuszolajban kisütjük. Csak annyi idő kell neki, amennyi alatt ropogósra sül a bundája. (Fotózás közben vettem észre, hogy sikerült egy szív alakú szójaszeletet sütnöm. : ))
A körethez megpároltam a zöldbabot, majd a vékony szeletekre vágott répát. Fűszereztem közben. Miután puhára főttek, kivettem őket a serpenyőből, és a helyükre 3 mángold levelet fektettem. Csak pár percig hagytam párolódni, mivel hamar megpuhul. Hasonlóan, mint például a spenótlevél. Mindezekből készítettem egy nagy zöldségtálat. A körethez még megfőztem 2 darab (kockákra vágott) édesburgonyát.
- A tojás nélküli panírozásról blogomban
- Még finomabb ropogós bundát kapunk, ha a panírmorzsába is szórunk fűszert/ételízesítőt.
- A mángold igen gazdag tápanyagokban, érdemes rendszeresen fogyasztani belőle. Én főként turmixokban használom fel.