Rántott tök

Hozzávalók:

  • 1 db tök
  • csicseriborsó liszt
  • tönköly panírmorzsa

A tököt felszeleteljük és bepanírozzuk. A panírozáshoz szükségünk lesz csicseriborsó lisztre. Ide kattintva tudod megnézni a panírozás folyamatát. Ezután forró kókuszolajban kisütjük.

Köretként uborkasalátát, házi kecsapot és sült krumplit készítettem. Az uborkaszeleteket édes vízben áztattam, ecet helyett pedig egy csapott kis kanál aszkorbinsavat használtam. A kecsapot cukormentes paradicsomsűrítményből készítem, édesítővel és oregánóval keverve. A sült krumplit mindig sütőben sütöm. Miután felvagdosom a krumplikat, beleteszem egy tálba, és meglocsolom pár kanál kókuszolajjal. Miután megszórom sóval és rozmaringgel, kézzel átkeverem a krumplihasábokat, és végül kiterítem egy sütőpapíros tepsire. Sütőben 200 fokon pirulásig sütöm.

rantott-tok

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.