Hozzávalók:
- 100 g szójakocka
- 1 csomag barna rizs
- hagyma
- fokhagyma
A recept végtelenül egyszerű és finom. A szójakockákat és a rizst külön-külön edényben feltesszük főni. Egy harmadik edényben megdinszteljük a kockákra vágott hagymát, és meghintjük pirospaprikával, fűszerekkel, fokhagymával. A szójakockákat körülbelül 40 percig főzzük, míg meg nem puhulnak. Ezután leszűrjük róla a vizet, majd beletesszük a hagymás edénybe. (Jelen esetben nem kell a szójából kinyomkodni a vizet, mivel főzőlében főzzük tovább.) Felöntjük vízzel, ízesítjük, és további 30-40 percig főzzük (mint egy pörköltet). Kóstoláskor érezni fogjuk, hogy megfelelő-e már állagra és ízre. Ne főzzük el az összes levet belőle, hisz amikor összekeverjük a kész rizzsel, jól fog jönni egy kis szaft.