Rizses szója

Hozzávalók:

  • 100 g szójakocka
  • 1 csomag barna rizs
  • hagyma
  • fokhagyma

A recept végtelenül egyszerű és finom. A szójakockákat és a rizst külön-külön edényben feltesszük főni. Egy harmadik edényben megdinszteljük a kockákra vágott hagymát, és meghintjük pirospaprikával, fűszerekkel, fokhagymával. A szójakockákat körülbelül 40 percig főzzük, míg meg nem puhulnak. Ezután leszűrjük róla a vizet, majd beletesszük  a hagymás edénybe. (Jelen esetben nem kell a szójából kinyomkodni a vizet, mivel főzőlében főzzük tovább.) Felöntjük vízzel, ízesítjük, és további 30-40 percig főzzük (mint egy pörköltet). Kóstoláskor érezni fogjuk, hogy megfelelő-e már állagra és ízre. Ne főzzük el az összes levet belőle, hisz amikor összekeverjük a kész rizzsel, jól fog jönni egy kis szaft.

rizsesszoja1

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.