Hozzávalók:
- 3 db nagyobb krumpli
- csicseriborsóliszt (amennyit felvesz)
- só, bors, kurkuma
- 1 csokor snidling (apróra vágva)
Mártogatós:
- szójatejföl
- só, bors, fokhagymapor
Ez az étel olyan finom, amilyen egyszerü elkészíteni. Hámozzunk meg pár darab krumplit és reszeljük le. Ízesítsük sóval, borssal, ízlés szerint kurkumával is. A csicseriborsólisztet (nem mértem, érzésre kevertem, ~6-7 ek) keverjük ki annyi vízzel, amennyivel nagyon sürü palacsintatészta állagot nem kapunk. Ez fogja összefogni a tócsnit. Ezután keverjük össze a reszelt krumplival és szórjuk bele az apróra vágott snidlinget is. Ha túl lazának ítéljük a masszát, adjunk még hozzá csicserilisztet és keverjük össze. Rá fogunk érezni a jó állagra. Ezután evőkanál segítségével helyezzünk kis halmokat a nem túl forró (hogy a belseje is megsüljön) kókuszolajba, kerek lapokká lapítva, s süssük mindkét oldalát finom ropogósra.
A mártogatóshoz csak keverjük össze a szójatejfölünket sóval, borssal, ízlés szerint fokhagymaporral. Én nem voltam rest még külön snidlinget rágcsálni a tócsnikhoz. 😀
A következő receptért ITT tudsz feliratkozni. 🙂