Hozzávalók:
- 650 g főtt krumpli (ennyi volt épp itthon)
- 250 g tönkölyliszt / zabliszt
- ~500 g spenótlevél
- zabtejszín/rizstejszín/ szójatejföl
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 50 g darált kesudió (elhagyható)
A krumplikat megmossuk és héjastul megfőzzük. Miután megfőtt és valamennyire kihült, lehámozzuk a héját és összetörjük krumplinyomóval. Sózzuk, borsozzuk, majd apránként belegyúrjuk a lisztet. Nálam körülbelül 250 grammot vett fel. Miután nagyjából összegyúrtuk, felvagdosunk egy kis marék spenótlevelet és belegyúrjuk a tésztába. Ezután kis golyókat formázunk, s forró vízben megfőzzük (körülbelül 30-35 db készült belőle). Pár perc alatt megfőnek, azután meg szétfőnek, úgyhogy figyelni kell. : ) Leszürjük róluk a vizet és félretesszük, amíg elkészítjük a szószt. Én aprítóba tömködtem a leveleket, összedaráltam, serpenyőbe helyeztem és leöntöttem zabtejszínnel. A fokhagymát szényomtam és a szószhoz kevertem. Adtam még hozzá sót, összekevertem, pár percig főztem, majd leöntöttem vele a gnocchikat. Darált kesudióval még megszórtam. Gyors, egyszerü, és finom étel.
Ebből a krumplis tésztamasszából akár “krumplifasírtot” is készíthetsz. Formázz belőle fasírtot, s süsd meg serpenyőben, kevés kókuszolajban. Nagyon finom, ropogós szélű burgonyapogácsákat kapsz.