Spenótos rizottó

Hozzávalók:

  • ~ 200 g barna rizs
  • spenótlevelek vagy fagyasztott spenótpüré
  • 2-3 hagyma, fokhagymagerezd
  • szójatejföl
  • paradicsom, cukkini
  • növényi sajt
  • pár kanál sörélesztőpehely

Párom rizottót szeretett volna enni, úgyhogy nekiláttam. : ) A spenótos mellett döntöttünk. Ő aszalt paradicsommal kérte (ami maradt még a “hot dogos” vacsoránk után), én pedig cukkinikockákat pároltam mellé. Sokféle rizottót tudunk készíteni sokféleképpen, én így főztem:

A rizst feltettem főni sós vízben. Míg főtt, üvegesre dinszteltem a kockákra vágott hagymákat, majd hozzáadtam a kis darabokra felvágott fokhagymát. Levettem a tűzről. Miután megfőtt a rizs, összekevertem a hagymakockákkal egy nagy wokban. Ráreszeltem sajtot, majd lefedtem a fedővel, hogy a melegben elolvadjon. Ezután a spenótleveleket összedaráltam pár kanál szójatejföllel egy aprítóban. Sóztam. A spenótos masszát ráöntöttem a rizsre és összekevertem. Adtam még hozzá szójatejfölt, hogy krémes legyen, illetve pár kanál sörélesztőt. Ismét összekevertem, majd lefedtem, és 4-5 percig melegítettem rajta a tűzhelyen. Nagyon finom sajtos krémes íze lett. Befaltuk. : )

rizotto2

rizotto

visszanyil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.