Hozzávalók:
- ~ 200 g barna rizs
- spenótlevelek vagy fagyasztott spenótpüré
- 2-3 hagyma, fokhagymagerezd
- szójatejföl
- paradicsom, cukkini
- növényi sajt
- pár kanál sörélesztőpehely
Párom rizottót szeretett volna enni, úgyhogy nekiláttam. : ) A spenótos mellett döntöttünk. Ő aszalt paradicsommal kérte (ami maradt még a “hot dogos” vacsoránk után), én pedig cukkinikockákat pároltam mellé. Sokféle rizottót tudunk készíteni sokféleképpen, én így főztem:
A rizst feltettem főni sós vízben. Míg főtt, üvegesre dinszteltem a kockákra vágott hagymákat, majd hozzáadtam a kis darabokra felvágott fokhagymát. Levettem a tűzről. Miután megfőtt a rizs, összekevertem a hagymakockákkal egy nagy wokban. Ráreszeltem sajtot, majd lefedtem a fedővel, hogy a melegben elolvadjon. Ezután a spenótleveleket összedaráltam pár kanál szójatejföllel egy aprítóban. Sóztam. A spenótos masszát ráöntöttem a rizsre és összekevertem. Adtam még hozzá szójatejfölt, hogy krémes legyen, illetve pár kanál sörélesztőt. Ismét összekevertem, majd lefedtem, és 4-5 percig melegítettem rajta a tűzhelyen. Nagyon finom sajtos krémes íze lett. Befaltuk. : )