Hozzávalók:
- 4 db kápia paprika
- 300 g tofu (füstölt ízűt használtam)
- 450 g spenótpüré
Mártás:
- 1 liter paradicsompüré
- édesítő, fűszerek
A kápia paprika az egyik kedvenc zöldségem, ennek ellenére még egyszer sem készítettem belőle ételt. Most végre ennek is eljött az ideje. 🙂 Írom is, hogyan készült: először elkészítettem a tölteléket. Ehhez ledaráltam aprítóban a tofut, majd hozzákevertem a spenótpüréhez. Himalája sóval (elég sok kellett), sok-sok borssal, chili porral, fokhagymaporral ízesítettem. Ezután kettévágtam a kápia paprikákat és mindkét felét megtöltöttem. 180 fokos sütőben 45 percig sütöttem. Kíváncsi voltam, milyen ízű a sütőben sült tofu, és azt kell mondjam, nagyon finom töltelék lett, és nagyon illett a spenóthoz.
A mártáshoz csak felmelegítettem 1 liter paradicsompürét, és ezekkel ízesítettem: bors, himalája só, édesítő. Ennyi az egész. Nagyon egyszerü, és nagyon finom. 🙂
Ebben a receptemben találsz házi buci receptet, amit el tudsz készíteni a töltött kápia mellé: Vegida burger
A következő receptért itt tudsz feliratkozni.